ASK - Split

Atletski sportski klub - Split

RSS

GTranslate

English Croatian French German Italian Portuguese Russian Spanish

Atletski miting

2007.
2008.
2009.
2010
2011

Prijava

1. Kliknite na Registracija

2. Popunite sva tražena polja

3. Upišite valjanu e-mail adresu

4. Nakon registracije provjerite svoj e-mail

5. Slijedite upute u emailu

Nalazite se ovdje: Naslovnica Vijesti Rivalitet Vlašić - Friedrich sve veći nakon preskočenih 205 cm
Rivalitet Vlašić - Friedrich sve veći nakon preskočenih 205 cm PDF Ispis E-mail
Blanka - Vijesti
Autor Administrator   
Utorak, 17 Veljača 2009 17:24

Array Array Drago mi je da Friedrich skače tako dobro. Tako jaka suparnica pomoći će mi da izoštrim svoje pomalo uspavane natjecateljske instinkte, rekla nam je Blanka

Rađa li se rivalitet između dvije trenutno najbolje skakačice u vis? Obje su u vrhunskoj formi. S jedne je strane Splićanka Blanka Vlašić, s druge Njemica Ariane Friedrich. Zajedno su na vrhu top liste ovosezonskih skokova, obje su letjele preko 205 centimetara na zadnjem mitingu u Karlsruheu!

Na terenu Blankine suparnice vodila se rijetko viđena borba, na kraju je Friedrich pobijedila zahvaljujući manjem broju rušenja u skokovima na nižim visinama. No, zanimljivo je da je Njemica otvorila natjecanje na 190 centimetara, a potom je pauzirala sve dok visina nije “narasla” do dva metra!?

- Moj trener i ja smo držali kako je jedini način da pobijedimo Blanku da izvedemo nešto novo. Propuštanjem tolikog broja visina natjerali smo ju da skače sama (sve ostale su već do te visine otpale, nap. a.) i s malim brojem pauza između skokova i nadali smo se da će napraviti pogrešku - pojasnila je Friedrich.

Taktika je, čini se, upalila, ali tako ne misli Blankin otac i strateg Joško Vlašić.
- Friedrich je riskirala, ali mislim da nije pobijedila Blanku zahvaljujući taktici. Zbog tolikog broja mitinga nama je dan prije natjecanja također neka vresta treninga i Blanki treba određeni broj skokova. Sve je to smišljeno u cilju podizanja forme prema Europskom prvenstvu u Torinu. No, Friedrich doista djeluje moćno i samopouzdano - komentirao je Joško Vlašić.

Nakon Karlsruhea atletski svijet bruji o rivalitetu dvije skakačice. Friedrich je mlađa svega dva mjeseca.
- Drago mi je da Friedrich skače tako dobro. Tako jaka konkurentica pomoći će mi da izoštrim svoje, pomalo uspavane, natjecateljske instinkte - rekla nam je o zahuktaloj konkurenciji dviju skakačica Blanka Vlašić.

Nažalost hrvatskih zaljubljenika u atletiku, Njemicu nećemo gledati na splitskome mitingu koji je na rasporedu u subotu. Istovremeno će, naime, Friedrich skakati na nacionalnome prvenstvu. No, Blanka i Ariane natječu se međusobno i kada nisu na istome mitingu. Rivalitet je tako nabubrio da se i na daljinu prati što je napravila konkurentica. Važno je ne samo pobijediti na određenome natjecanju, već i biti na čelu sezonske liste skokova. Zasad su izjednačene. Vrijeme će pokazati koliko dugo Friedrich može ostati uz bok Blanki.

Naime, konkurentice splitske sportašice već se neko vrijeme smjenjuju, a ona ostaje. Pamtimo okršaje s Bergqvist, Sljesarenko, Venevom, Hellebaut... Sada je tu Friedrich. Konkurentice se iz ovog ili onog razloga izmjenjuju, samo Blanka traje. To je i cilj i plan cijelog njezinog stožera. Blanka nije “čudo od jednog hita”. Ona je atletska konstanta.

Izvor: Slobodna Dalmacija/Pero Smolčić

Blic Vijesti

Natjecanja 2012. u organizaciji ASK-a

06.05.2012.       - DAL - III. kolo starije kategorije

12.05.2012.       - "SPLIT 2012" - međunarodni atletski miting

19.-20.05.2012.  - Kup Hrvatske, juniori-ke

02.06.2012.       - DAL - III. kolo limači-ce

01.09.2012.      - Kup Hrvatske - kvalifikacije, kadeti-kinje- regija