ASK - Split

Atletski sportski klub - Split

RSS

GTranslate

English Croatian French German Italian Portuguese Russian Spanish

Atletski miting

2007.
2008.
2009.
2010
2011

Prijava

1. Kliknite na Registracija

2. Popunite sva tražena polja

3. Upišite valjanu e-mail adresu

4. Nakon registracije provjerite svoj e-mail

5. Slijedite upute u emailu

Nalazite se ovdje: Naslovnica Vijesti Blanka slavila s 200 centimetara u Banskoj Bystrici
Blanka slavila s 200 centimetara u Banskoj Bystrici PDF Ispis E-mail
Blanka - Vijesti
Autor Administrator   
Srijeda, 11 Veljača 2009 23:28

40 SKOK U NIZU PREKO 200 CM Blanka Vlašić Blanka Vlašić nastavlja lijepi niz pobjeda u dvorani ove sezone. Nakon slavlja na mitinzima u Rijeci (2,03), Malmöu (2,01) i Stuttgartu (2,04), Blanka je pobijedila i u slovačkoj Banskoj Bistrici, ponovno skokom preko dva metra.

Umor i temperatura

- Osnovni ciljevi su ispunjeni. Pobijedila sam, i to skokom preko dva metra. I to je ono što me uvijek zadovolji na dvoranskim mitinzima - rekla je Blanka. No, nije bilo baš sve tako idealno.

- Nisam se dobro osjećala posljednjih nekoliko dana. Mislila sam da je to od umora. Kada sam na dan mitinga izmjerila temperaturu, živa je pokazivala 36,9, što je granična temperatura. Uopće ne znam kako sam s takvom temperaturom uspjela preskočiti dva metra - rekla je Blanka.

Naša najbolja atletičarka iz prvog pokušaja preskočila je 1,85 i 1,92 metra te iz drugog pokušaja 1,98 metara.

- Taj drugi skok podsjetio me na onaj skok iz Stockholma kada je Blanka preskočila 2,07 metara - rekao je Bojan Marinović, njezin trener.

Na visini od dva metra ostale su samo Španjolka Ruth Beitia i Blanka. Španjolka je triput rušila, a Blanka je iz prve preskočila dva metra. Potom je stavila letvicu na visinu 2,05 metara, ali nije išlo. Zanimljivo je da je ovo Blanki bio 40. skok u nizu preko dva metra, a to nije pošlo za rukom ni još uvijek aktualnoj svjetskoj rekorderki Stefki Kostadinovoj.

Upitan Karlsruhe

- Blanka se u podne vraća u Split i odmah ćemo napraviti analizu krvi. Moramo vidjeti što je bio uzrok temperature. Ako nalazi ne budu dobri, otkazat ćemo nastup u Karlsruheu 15. veljače. U tom slučaju sljedeći nastup bio bi onaj na splitskom mitingu 21. veljače - rekao je Joško Vlašić, Blankin otac i trener.

Europa SC High Jump 2009, Banska Bystrica:

1. Blanka Vlašić (Hrv) 200 cm

2. Ruth Beitia (Špa) 198

3. Melanie Skotnik (Fra) 196

4. Iva Štrakova (Češ) 189

5. Barbora Lalakova (Češ) 185...

Izvor: Sportal.hr

Blic Vijesti

Natjecanja 2012. u organizaciji ASK-a

06.05.2012.       - DAL - III. kolo starije kategorije

12.05.2012.       - "SPLIT 2012" - međunarodni atletski miting

19.-20.05.2012.  - Kup Hrvatske, juniori-ke