|
Blanka -
Vijesti
|
|
Autor Administrator
|
|
Ponedjeljak, 02 Veljača 2009 22:19 |
Zbog Blanke švedski Hrvati preboljeli rukomet
Blanka Valšić
Bol u skočnom zglobu je popustila, Blanka Vlašić danas će skakati na mitingu u švedskom gradu Malmöu.
- Tek sada vidim koliko je dobra i ispravna bila odluka o propuštanju natjecanja u Goteborgu – rekla nam je Blanka Vlašić.
Baš kako su ona i njezini treneri govorili, otkazivanje drugog nastupa u sezoni bilo je samo preventivno, a sada je splitska atletičarka sasvim spremna za daljnje nastupe.
- Skočni zglob me boluckao gotovo cijelo vrijeme nakon riječkog mitinga, ali sve je u redu, zadnji sam trening odradila bez ikakvih problema – prisnažila je Splićanka.
A kada je o treningu riječ, uvijek je spreman nekoliko riječi objašnjenja ponuditi i Joško Vlašić.
- Bio je to trening jakog intenziteta i ako je sve bilo u redu uvjereni smo kako neće biti nikakvih problema u nastavku sezone, pa tako ni na mitingu u Malmöu – rekao je Joško Vlašić.
A u Švedskoj...! Blanku su dočekali cvijeće, pljesak i pjesma, a da miting nije ni počeo. Naime, najbolju hrvatsku sportašicu toplo su primili hrvatski iseljenici. Riječ je o udrugama Hrvatsko kulturno društvo Jadran i društvo Hrvatska žena.
- Odmah na početku Blanku su dočekala djeca našega društva te su joj poklonili prigodno cvijeće i poklone – prenio nam je djelić atmosfere Petar Plašć, jedan od vodećih hrvatskih iseljenika u Malmöu.
Nisu hrvatski iseljenici stali na tome. Zasvirale su tambure, a iz grla je krenula pjesma Moja domovina.
- Hvala vam puno na ovakvome dočeku. Za Švedsku me vežu samo lijepe uspomene, kao primjerice preskočenih 207 centimetara prije dvije godine – obratila se prvo atletičarka svojim sunarodnjacima.
Najavila je i velike stvari za današnji miting.
- Sezonu sam otvorila na najbolji način ikada. Nikad nisam tako visoko skočila na početku godine kao sada u Rijeci. Spremna sam i vjerujem da mogu i u Malmöu skočiti visoko, možda i popraviti visinu iz Rijeke (203 centimetra) – oduševila je prisutne Blanka.
Zahvaljujući hrvatskoj sportskoj divi švedski Hrvati zaboravili su lakše jedno drugo sportsko razočarenje.
- Jako smo bili tužni zbog poraza naših rukometaša u finalu, ali sada nam je puno lakše. Sve misli smo preusmjerili u Blanku – dodao je Plašć.
Izvor: Slobodna Dalmacija/Pero Smolčić
|
|
Ažurirano Ponedjeljak, 02 Veljača 2009 22:34 |