ASK - Split

Atletski sportski klub - Split

RSS

GTranslate

English Croatian French German Italian Portuguese Russian Spanish

Atletski miting

2007.
2008.
2009.
2010
2011

Prijava

1. Kliknite na Registracija

2. Popunite sva tražena polja

3. Upišite valjanu e-mail adresu

4. Nakon registracije provjerite svoj e-mail

5. Slijedite upute u emailu

Nalazite se ovdje: Naslovnica Vijesti Blanka Vlašić: U utorak u 20.55 skače na Malmö Indor Gala mitingu u Švedskoj
Blanka Vlašić: U utorak u 20.55 skače na Malmö Indor Gala mitingu u Švedskoj PDF Ispis E-mail
Blanka - Vijesti
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 02 Veljača 2009 22:19

Zbog Blanke švedski Hrvati preboljeli rukomet

Blanka Vlašić Blanka Valšić Bol u skočnom zglobu je popustila, Blanka Vlašić danas će skakati na mitingu u švedskom gradu Malmöu.

- Tek sada vidim koliko je dobra i ispravna bila odluka o propuštanju natjecanja u Goteborgu – rekla nam je Blanka Vlašić.

Baš kako su ona i njezini treneri govorili, otkazivanje drugog nastupa u sezoni bilo je samo preventivno, a sada je splitska atletičarka sasvim spremna za daljnje nastupe.

- Skočni zglob me boluckao gotovo cijelo vrijeme nakon riječkog mitinga, ali sve je u redu, zadnji sam trening odradila bez ikakvih problema – prisnažila je Splićanka.

A kada je o treningu riječ, uvijek je spreman nekoliko riječi objašnjenja ponuditi i Joško Vlašić.

- Bio je to trening jakog intenziteta i ako je sve bilo u redu uvjereni smo kako neće biti nikakvih problema u nastavku sezone, pa tako ni na mitingu u Malmöu – rekao je Joško Vlašić.

A u Švedskoj...! Blanku su dočekali cvijeće, pljesak i pjesma, a da miting nije ni počeo. Naime, najbolju hrvatsku sportašicu toplo su primili hrvatski iseljenici. Riječ je o udrugama Hrvatsko kulturno društvo Jadran i društvo Hrvatska žena.

- Odmah na početku Blanku su dočekala djeca našega društva te su joj poklonili prigodno cvijeće i poklone – prenio nam je djelić atmosfere Petar Plašć, jedan od vodećih hrvatskih iseljenika u Malmöu.

Nisu hrvatski iseljenici stali na tome. Zasvirale su tambure, a iz grla je krenula pjesma Moja domovina.

- Hvala vam puno na ovakvome dočeku. Za Švedsku me vežu samo lijepe uspomene, kao primjerice preskočenih 207 centimetara prije dvije godine – obratila se prvo atletičarka svojim sunarodnjacima.

Najavila je i velike stvari za današnji miting.

- Sezonu sam otvorila na najbolji način ikada. Nikad nisam tako visoko skočila na početku godine kao sada u Rijeci. Spremna sam i vjerujem da mogu i u Malmöu skočiti visoko, možda i popraviti visinu iz Rijeke (203 centimetra) – oduševila je prisutne Blanka.

Zahvaljujući hrvatskoj sportskoj divi švedski Hrvati zaboravili su lakše jedno drugo sportsko razočarenje.

- Jako smo bili tužni zbog poraza naših rukometaša u finalu, ali sada nam je puno lakše. Sve misli smo preusmjerili u Blanku – dodao je Plašć.

Izvor: Slobodna Dalmacija/Pero Smolčić
Ažurirano Ponedjeljak, 02 Veljača 2009 22:34

Blic Vijesti

Natjecanja 2012. u organizaciji ASK-a

06.05.2012.       - DAL - III. kolo starije kategorije

12.05.2012.       - "SPLIT 2012" - međunarodni atletski miting

19.-20.05.2012.  - Kup Hrvatske, juniori-ke

02.06.2012.       - DAL - III. kolo limači-ce

01.09.2012.      - Kup Hrvatske - kvalifikacije, kadeti-kinje- regija