ASK - Split

Atletski sportski klub - Split

RSS

GTranslate

English Croatian French German Italian Portuguese Russian Spanish

Atletski miting

2007.
2008.
2009.
2010
2011

Prijava

1. Kliknite na Registracija

2. Popunite sva tražena polja

3. Upišite valjanu e-mail adresu

4. Nakon registracije provjerite svoj e-mail

5. Slijedite upute u emailu

Nalazite se ovdje: Naslovnica Vijesti Rijeka: Blanka 203!
Rijeka: Blanka 203! PDF Ispis E-mail
Blanka - Vijesti
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 26 Siječanj 2009 22:42

Blanka 203 u Rijeci Blanka 203 u Rijeci
Rijeka: Blanka 203 cm!

Najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić fantastično je otvorila novu sezonu. Naime, hrvatska je visašica na skakačkom mitingu u Dvorani mladosti na Trsatu uvjerljivo pobijedila konkurenciju preskočivši čak 203 centimetra, što je odličan rezultat za uvodni dio sezone.

Do najboljeg otvaranja sezone u karijeri Vlašić je došla u konkurenciji devet natjecateljica među kojima su bile i sjajne Vita Palamar, Viktorija Kljugina, Svetlana Školina i Irina Kovaljenko. Preskakala je Blanka iz prve visine 184, 192, 195, 198 i 201 centimetar. Sa preskočenih 201 centimetara ostala je bez konkurencije, te je natjecanje do kraja nastavila sama.

Blanka prva u Rijeci Blanka prva u Rijeci
Blanka prva u Rijeci
Nošena podrškom riječke publike, koja je ispunila dvoranu do posljednjeg mjesta, preskočila je letvicu na visini od 203 centimetra iz drugog pokušaja, što je najbolji rezultat sezone. Pokušala je najbolja hrvatska sportašica preskočiti i visinu od 206 centimetra, ali njena su dva pokušaja bila neuspješna. Drugo i treće mjesto osvojile su Ruskinje Viktorija Kljugina i Svetlana Školina.

Blanka: Ovo je idealan početak godine

Blanka Vlašić, hrvatska visašica, morala je biti zadovoljna načinom na koji je zakoračila u novu sezonu gdje će ponovno pokušati širiti nepobjedivost u svjetskoj atletici. Na visaškom spektaklu u Rijeci najbolja hrvatska sportašica je pobijedila s preskočenih 203 centimetra. Visina je to kakvu Splićanka ne pamti nikada u svojoj karijeri na samom početku godine.

Rijeka: Blanka Vlašić 203! Rijeka: Blanka Vlašić 203!
Rijeka: Blanka Vlašić 203!
"Je, prošle godine sam startala sa 2.01, ovaj put sam otišla dva centimetra više. Ništa ne mora značiti ovaj rezultat jer pravi testovi me tek očekuju. Kao i treninzi. No, lijepo je otvoriti s ovako dobrim rezultatom godinu i odmah zasjesti na prvo mjesto na ljestvici svjetskih visašica - rekla je Blanka i nastavila:"Imala sam priličan strah prije ovog nastupa jer na treningu nisam mogla bolje od 196 centimetara. Umarala sam se vrlo brzo, noge su teške, daleko je još prava forma od mene."

{seyretpic id=20 align=left}Blanka će se svojoj publici u Splitu predstaviti 21. veljače na sličnom spektaklu, kada će skakati u novoj Spaladium Areni. "Riječka publika je bila odlična. Uživam nastupati pred hrvatskim navijačima, a naravno da s posebnim guštom čekam nastup u Splitu", završila je Blanka.

Skakački miting, Rijeka, rezultati:

1.Vlašić (Hrv) 203cm

2.Kljugina (Rus) 198cm

3.Školina (Rus) 198cm

Izvor: ASK - Split/Index.Hr/Sportal.Hr

Ažurirano Petak, 30 Siječanj 2009 01:56

Blic Vijesti

Natjecanja 2012. u organizaciji ASK-a

06.05.2012.       - DAL - III. kolo starije kategorije

12.05.2012.       - "SPLIT 2012" - međunarodni atletski miting

19.-20.05.2012.  - Kup Hrvatske, juniori-ke

02.06.2012.       - DAL - III. kolo limači-ce