Glavni Izbornik
ASK
Blanka
| Vijesti |
| Blanka 2008 |
| Poštanska marka |
Prijava
1. Kliknite na Registracija
2. Popunite sva tražena polja
3. Upišite valjanu e-mail adresu
4. Nakon registracije provjerite svoj e-mail
5. Slijedite upute u emailu
| Sportsko ime Dalmacije: Blanka Vlašić... |
|
|
|
| Blanka - Vijesti | |||
| Autor Administrator | |||
| Utorak, 23 Prosinac 2008 11:29 | |||
|
Sportsko ime Dalmacije: Blanka Vlašić, Frano Vićan, KK Joly JBS i KK Zadar Blanka Vlašić, Frano Vićan, košarkašice Jolly JBS Šibenik i KK Zadar laureati su tradicionalnog izbora Sportsko ime Dalamcije za 2008. godinu. U izboru čitatelja Slobodne Dalmacije koji je trajao dva tjedna nije bilo velikih iznenađenja. Blanka Vlašić, svjetska dvoranska prvakinja i srebrna na Olimpijskim igrama u Pekingu uvjerljivo je pobijedila svoje konkurentice.
- Kod kuće je uvijek posebno slatko pobijediti. Nanizala sam sada tri nagrade u tri dana (u subotu Sportskih novosti, u nedjelju Hrvatskog olimpijskog odbora, nap. a.) i dobro će mi doći malo odmora. Nije bilo jednostavno iz Zagreba stići na ovu dodjelu, jer smo kući nakon nedjeljne dodjele stigli tek u dva sata ujutro! Potom sam već u osam odradila trening i u podne stigla u Hrvatsko narodno kazalište - rekla je presretna, ali vidno željna sna splitska atletičarka. Dubrovački vratar Frano Vićan rado je potegnuo iz Dubrovnika do Splita.
- Osvojili smo kup velikom pobjedom protiv Mladosti, u idućoj godini želimo vratiti i titulu prvaka Hrvatske - rekao je Vićan s kojime je u pratnji bila i njegova supruga Ana. - Nisam bila s njime na proslavi titule kupa, ali ovo nisam htjela propustiti. Dvije curice ostavili smo u Dubrovniku i krenuli prema Splitu - rekla je simpatična Ana. Košarkašice Jolly JBS Šibenika došle su u gotovo punomem sastavu.
- Oduvijek sam govorila kako je lakše osvojiti neku titulu nego to ponavljati iz godine u godinu. No mi uspijevamo to napraviti i u ovoj smo godini osvojile sve živo. Nadam se kako će naši uspjesi trajati i dalje, a posebno mi je drago što su to prepoznali i čitatenji Slobodne Dalmacije - rekla je Tihana Jurić, kapetanica šibenskih košarkašica.
Zadar su predstavljali košarkaš Julius Juby Johnson i direktor Davor Perišić. U žestokoj konkurenciji s dubrovačkim Jugom CO Zadrani su ipak odnijeli pobjedu.
- Iza nas je doista velika godina koju ćemo pokušati još poboljšati u idućoj. Veliki nam je cilj ispred Cibone izboriti nastup u Euroligi, uvjeren sam da smo na pravome putu da to i napravimo - rekao je direktor Perišić.
Ove godine Slobodna Dalmacija uvela je i kateogirju nada godine. U konkurenciji s nogometašom Hajduka Mariom Tičinovićem, vaterpolistom Juga
Fešta koja se odvijala u Foyeru Hrvatskog narodnog kazališta protekla je uz fantastični glas Zorice Konđe i zvukova iz klavira njezina supruga Joška Banova.
Izvor: Slobodna Dalmacija
|
|||
| Ažurirano Ponedjeljak, 02 Veljača 2009 18:00 |
Blic Vijesti
Natjecanja 2012. u organizaciji ASK-a 06.05.2012. - DAL - III. kolo starije kategorije
|