ASK - Split

Atletski sportski klub - Split

RSS

GTranslate

English Croatian French German Italian Portuguese Russian Spanish

Atletski miting

2007.
2008.
2009.
2010
2011

Prijava

1. Kliknite na Registracija

2. Popunite sva tražena polja

3. Upišite valjanu e-mail adresu

4. Nakon registracije provjerite svoj e-mail

5. Slijedite upute u emailu

Nalazite se ovdje: Naslovnica Vijesti Sportsko ime Dalmacije: Blanka Vlašić...
Sportsko ime Dalmacije: Blanka Vlašić... PDF Ispis E-mail
Blanka - Vijesti
Autor Administrator   
Utorak, 23 Prosinac 2008 11:29

Sportsko ime Dalmacije: Blanka Vlašić, Frano Vićan, KK Joly JBS i KK Zadar

Blanka Vlašić, Frano Vićan, košarkašice Jolly JBS Šibenik i KK Zadar laureati su tradicionalnog izbora Sportsko ime Dalamcije za 2008. godinu.

Blanka Vlašić Blanka Vlašić

U izboru čitatelja Slobodne Dalmacije koji je trajao dva tjedna nije bilo velikih iznenađenja. Blanka Vlašić, svjetska dvoranska prvakinja i srebrna na Olimpijskim igrama u Pekingu uvjerljivo je pobijedila svoje konkurentice.

- Kod kuće je uvijek posebno slatko pobijediti. Nanizala sam sada tri nagrade u tri dana (u subotu Sportskih novosti, u nedjelju Hrvatskog olimpijskog odbora, nap. a.) i dobro će mi doći malo odmora. Nije bilo jednostavno iz Zagreba stići na ovu dodjelu, jer smo kući nakon nedjeljne dodjele stigli tek u dva sata ujutro! Potom sam  već u osam odradila trening i u podne stigla u Hrvatsko narodno kazalište - rekla je presretna, ali vidno željna sna splitska atletičarka.

Dubrovački vratar Frano Vićan rado je potegnuo iz Dubrovnika do Splita.

- Osvojili smo kup velikom pobjedom protiv Mladosti, u idućoj godini želimo vratiti i titulu prvaka Hrvatske - rekao je Vićan s kojime je u pratnji bila i njegova supruga Ana.

- Nisam bila s njime na proslavi titule kupa, ali ovo nisam htjela propustiti. Dvije curice ostavili smo u Dubrovniku i krenuli prema Splitu - rekla je simpatična Ana.

Image Image  

Košarkašice Jolly JBS Šibenika došle su u gotovo punomem sastavu.

- Oduvijek sam govorila kako je lakše osvojiti neku titulu nego to ponavljati iz godine u godinu. No mi uspijevamo to napraviti i u ovoj smo godini osvojile sve živo. Nadam se kako će naši uspjesi trajati i dalje, a posebno mi je drago što su to prepoznali i čitatenji Slobodne Dalmacije - rekla je Tihana Jurić, kapetanica šibenskih košarkašica.

Zadar su predstavljali košarkaš Julius Juby Johnson i direktor Davor Perišić. U žestokoj konkurenciji s dubrovačkim Jugom CO Zadrani su ipak odnijeli pobjedu.

- Iza nas je doista velika godina koju ćemo pokušati još poboljšati u idućoj. Veliki nam je cilj ispred Cibone izboriti nastup u Euroligi, uvjeren sam da smo na pravome putu da to i napravimo - rekao je direktor Perišić.

Dodjela nagrade Dodjela nagrade

Ove godine Slobodna Dalmacija uvela je i kateogirju nada godine. U konkurenciji s nogometašom Hajduka Mariom Tičinovićem, vaterpolistom Juga
CO Sandrom Suknom, tenisačem TK Split Marinom Draganjom i košarkašem
Splita CO Mario Delaš pobjedio je šahovski juniorski svjetski prvak Ivan Šarić.

Fešta koja se odvijala u Foyeru Hrvatskog narodnog kazališta protekla je uz fantastični glas Zorice Konđe i zvukova iz klavira njezina supruga Joška Banova.

pero smolčić, Alen Orlić / EPEHA
Foto: Duje KLARIĆ / CROPIX

Izvor: Slobodna Dalmacija

Ažurirano Ponedjeljak, 02 Veljača 2009 18:00

Blic Vijesti

Natjecanja 2012. u organizaciji ASK-a

06.05.2012.       - DAL - III. kolo starije kategorije

12.05.2012.       - "SPLIT 2012" - međunarodni atletski miting

19.-20.05.2012.  - Kup Hrvatske, juniori-ke

02.06.2012.       - DAL - III. kolo limači-ce

01.09.2012.      - Kup Hrvatske - kvalifikacije, kadeti-kinje- regija