ASK - Split

Atletski sportski klub - Split

RSS

GTranslate

English Croatian French German Italian Portuguese Russian Spanish

Atletski miting

2007.
2008.
2009.
2010
2011

Prijava

1. Kliknite na Registracija

2. Popunite sva tražena polja

3. Upišite valjanu e-mail adresu

4. Nakon registracije provjerite svoj e-mail

5. Slijedite upute u emailu

Nalazite se ovdje: Naslovnica Vijesti Odlične Hrvatice pobijedile i najavile pravi spektakl u Splitu
Odlične Hrvatice pobijedile i najavile pravi spektakl u Splitu PDF Ispis E-mail
Blanka - Vijesti
Autor Administrator   
Petak, 27 Kolovoz 2010 21:12

Array Array Odlične hrvatske atletičarke Blanka Vlašić i Sandra Perković  pobijedile su u finalu Dijamantne lige u Brusselsu. Blanka je slavila u skoku u vis sa 200 centimetara, dok je Sandra Perković srušila svoj i hrvatski rekord i pobijedila s hicem od 66.93 metra.

Blanka je i prije Brusselsa osigurala ukupnu pobjedu u Dijamantnoj ligi, no sada ju je potvrdila i sedmom pobjedom u isto toliko mogućih nastupa. Splićanka je jedina i u muškoj i u ženskoj konkurenciji u svim disciplinama ostvarila svih sedam pobjeda u Dijamantnoj ligi.

Do jučer je imala po šest pobjeda s Christianom Cantwellom, bacačem kugle iz SAD-a, no on je jučer izgubio od sunarodnjaka Reesea Hoffe čime je Blanka ostala jedina stopostotna.

Splićanka je u Brusselsu slavila s preskočena dva metra čime je i 152. put u karijeri išla preko te granice. Pokušala je i tri puta na 204 centimetra, ali nije uspjela. Druga je bila Talijanka Antonietta di Martino (198), a treća Šveđanka Emma Green (198).

Rezultat mlade Sandre Perković od 66.93 metra doista je fantastičan, a njime je na drugom mjestu ostavila Kubanku Yarelis Barrios (65.96), treća je bila Kineskinja Li Yanfeng (64.74). Njezin prethodni rekord, ujedno i državni, bio je 66.85 metara koliko je u ožujku ove godine bacila u Splitu.

- Presretna sam. Cijeli sam se dan osjećala odlično, a posebno mi je drago što sam ovako dobar rezultat ostvarila u Dijamantnoj ligi, i to u finalu pred ovako dobrom i brojnom publikom. Barrios je bacala dobro, u formi je, no pokazala sam da je mogu pobijediti – kazala je nakon trijumfa 20-godišnja Perković.

Nastup u Brusselsu hrvatske atletičarke izgleda još moćnije kada se pogledaju i ostali pokušaji (60.43, 65.22, 65.87). Čini se kako je pred kraj sezone opuštena Perković u još boljoj formi nego prije mjesec dana kada je u Barceloni postala prvakinja Europe.

Dobra je to vijest za sve koji će doći u Zagreb na Hanžekovićev memorijal i u Split na Kup kontinenata, jer Perković će, očito, na oba natjecanja biti sposobno baciti jako daleko. Možda i do novog državnog rekorda.

Nakon trijumfa u Barceloni njezin trener Ivan Ivančić govorio je kako će do Lodnona sigurno bacati preko 70 metara, a možda to uspije već i dogodine. Mnogi su malo protrljali oči, no sada je na 'samo' tri metra i sedam centimetara od čarobne granice. Ima li ikoga tko je spreman osporiti Ivančića!? Teško.

Izvor: Slobodna Dalmacija/Pero Smolčić

Blic Vijesti

28.07.2011. GODINE - TRABZON (TUR)
NA EUROPSKOM OLIMPIJSKOM FESTIVALU MLADIH U TABZONU PETRA JAKELJIĆ OSVOJILA JE BRONCU U FINALU BACANJA KLADIVA.
ONA JE OSVOJILA BRONČANU MEDALJU S HICEM  OD 56,35 m.

06.05.2011. - Martin Marić nastupio u CHULA VISTI, te ponovno potvrdio dobru formu bacivši 64.40 m i opet potvrdio B za OLIMPIJSKE IGRE.