ASK - Split

Atletski sportski klub - Split

RSS

GTranslate

English Croatian French German Italian Portuguese Russian Spanish

Atletski miting

2007.
2008.
2009.
2010
2011

Prijava

1. Kliknite na Registracija

2. Popunite sva tražena polja

3. Upišite valjanu e-mail adresu

4. Nakon registracije provjerite svoj e-mail

5. Slijedite upute u emailu

Nalazite se ovdje: Naslovnica Vijesti Blanka slavila uoči Dohe: Nišanila sam svjetski rekord
Blanka slavila uoči Dohe: Nišanila sam svjetski rekord PDF Ispis E-mail
Blanka - Vijesti
Autor Administrator   
Subota, 06 Ožujak 2010 01:00

Array Array Splićanka Blanka Vlašić nastavlja sa stopostotnim učinkom u ovoj sezoni. U slovačkoj Banskoj Bystrici pobijedila je s preskočena 204 centimetra. Ove je zime tako i dalje bez poraza, bila je najbolja i u Trinecu, Arnstadtu, Stockholmu i Splitu.

Oduševljenoj domaćoj publici priuštila je potom i tri pokušaja rušenja svjetskog dvoranskog rekorda, no visina od 209 centimetara ni ovog puta nije savladana.
- Išla sam na svjetski rekord i žarko sam ga željela skočiti. Ne znam je li problem u slabijoj pratnji, no ovog sam puta išla s tom mišlju kao glavnom vodiljom - rekla nam je Blanka zadovoljna novim velikom skokom.

Propustila tri početne visine, miting je počeo na 171 centimetar što joj je premalo čak i za zagrijavanje. U natjecanje se, stoga, uključila tek na 185 centimetara, naravno uspješnim preskokom.

Potom je opet skakala na 192, bila je to visina koju su sve četiri preostale skakačice preskočile iz prvog pokušaja. Uz Blanku, uspješne su bile Poljakinja Kamila Stepaniuk, Ruskinja Viktorija Kljugina i Šveđanka Emma Green.

No, već na idućoj prepreci, kada je trebalo preskočiti 195 centimetara, hrvatska atletičarka se odmah ‘odlijepila’. Jedina je uspjela u prvom pokušaju, a samo je Green ‘prošla dalje’ iz trećeg pokušaja.

I to je bilo sve od Šveđanke. Na visini od 198 centimetara Blanka nije skakala, a Green je rušila sva tri puta. Već je tada Splićanka upisala novu pobjedu, a letvicu je podignula na dva metra.

I tu smo uz njezino ime upisali i prvi ‘iks’. Drugi je pokušaj bio uspješan te je i na petome mitingu ove zime uz pobjedu ‘inkasirala’ i skok iznad dva metra.

Skinula je i 204 iz drugog pokušaja, nije imala posebnu želju za rekordom mitinga za kojega je trebala ići preko 206 centimetara.
- Nije mi to bio neki posebni motiv. Najveća mi je želja bila postaviti svjetski rekord, ostali rekordi poput onoga na mitingu nisu mi toliko važni - kazala nam je Blanka.

Već sutra će s trenerom za skokove Bojanom Marinovićem i menadžerom Haraldom Edletzbergerom krenuti prema Dohi na poprište skorašnjeg Svjetskog dvoranskog prvenstva. Drugi trener i otac Joško Vlašić, fizioterapeut Joke Gerželj i liječnik Bruno Lukšić krenut će prema Katru 10. ožujka.

Izvor: Slobodna Dalmacija/Pero Smolčić

Konačni poredak

1. Vlašić (Hrv) 204

2. Green (Šve) 195

3. Kljugina (Rus) 192

4. Stepaniuk (Polj) 192

5. Kufaas (Nor) 185

6. Lalakova (Češ) 185

7. Szabo (Mađ) 181

8. Blažej (Polj) 181

9. Dunajska (Slovk) 176

Blic Vijesti