ASK - Split

Atletski sportski klub - Split

RSS

GTranslate

English Croatian French German Italian Portuguese Russian Spanish

Atletski miting

2007.
2008.
2009.
2010
2011

Prijava

1. Kliknite na Registracija

2. Popunite sva tražena polja

3. Upišite valjanu e-mail adresu

4. Nakon registracije provjerite svoj e-mail

5. Slijedite upute u emailu

Nalazite se ovdje: Naslovnica Vijesti Blanka nakon slavlja: Sigurno ću srušiti svjetski rekord!
Blanka nakon slavlja: Sigurno ću srušiti svjetski rekord! PDF Ispis E-mail
Blanka - Vijesti
Autor Administrator   
Utorak, 15 Rujan 2009 13:16

Array Array Kakav je spektakl Blanka Vlašić priredila u Solunu! Na Svjetskom atletskom finalu tri je puta bila tako blizu svjetskog rekorda...

Pobijedila je, naravno, s preskočena 204 centimetra, no njezina tri pokušaja da konačno skine rekord Bugarke Štefke Kostadinove publiku su podignula na noge, iščekivanje je bilo ogromno, no letvica je ipak sva tri puta, tek lagano uzdrmana, pala! S dva preskočena metra druga je bila Ruskinja Ana Čičerova, treća Talijanka Antoinetta di Martino preskočila je 197 centimetara.

- Imala sam jako dobar pokušaj na 210 centimetara. Osijećala sam da sam jako blizu da preskočim letvicu. Sigurna sam da ću jednog dana srušiti svjetski rekord. Doći će taj trenutak ostanem li zdrava - samouvjereno je, s pokrićem, izjavila Blanka nakon solunskog trijumfa.

Tako je i gestikulirala nakon rušenja letvice, rukama je prema treneru Bojanu Marinoviću pokazala kako je bila strašno blizu.

S rukama pred ustima Blankine je pokušaje pratio i veliki Usain Bolt. I on je uzdahnuo kada je vidio splitsku kraljicu visina tako blizu svjetskog rekorda. Nakon ovakva tri pokušaja još ćemo nestrpljivije čekati kraj zimske pauze i početak nove atletske sezone. I nove Blankine pokušaje na visini od 210 centimetara. Do sada ih je imala 45.

Ova je, pak, sezona i bez svjetskog rekorda bila iznimno uspješna. U Berlinu je pod velikim pritiskom i pred domaćom publikom Njemice Ariane Friedrich obranila svjetsko zlato iz Osake osvojeno prije dvije godine. Odmah potom u Zagrebu je srušila hrvatski rekord preskočivši čak 208 centimetara. Već danas Blanka će stići u London gdje je čekaju sponzorske obveze, a potom se koncem radnog tjedna vraća u Split na zasluženi odmor.

Izvor: Pero Smolčić/Slobodna Dalmacija

Blic Vijesti

Natjecanja 2012. u organizaciji ASK-a

06.05.2012.       - DAL - III. kolo starije kategorije

12.05.2012.       - "SPLIT 2012" - međunarodni atletski miting

19.-20.05.2012.  - Kup Hrvatske, juniori-ke

02.06.2012.       - DAL - III. kolo limači-ce

01.09.2012.      - Kup Hrvatske - kvalifikacije, kadeti-kinje- regija