|
Blanka -
Vijesti
|
|
Autor Administrator
|
|
Petak, 24 Srpanj 2009 22:49 |
|
Array
Blanka Vlašić opet je na svojim visinama. Na Super Grand Prix mitingu u Londonu preskočila je 202 centimetra te je uvjerljivo pobijedila ispred drugoplasirane Španjolke Ruth Beitije koja je skočila čak deset centimetara manje od velike Splićanke.
- Bilo je dosta hladno, puhao je stalno vjetar u leđa koji me je hladio i nije to bilo baš tako lagano preskočenih 202 centimetra – rekla je odmah po završetku natjecanja Blanka Vlašić.
Još jednom je tijekom čudljivog ljeta zbog hladnoće morala skakati u dugim „gegama“. Skinula ih je tek kada je letvica podignuta na 202 centimetra. - Jako sam zadovoljno ovim rezultatom, dobro sam se osjećala i znala sam da mogu ponovo ići preko dva metra – kazala je Blanka.
S obzirom da na protekla dva mitinga nije uspijevala preskočiti čarobnu granicu, ovaj skok u Londonu jako će joj dobro doći da povratak na njezine uobičajene visine koje su dostupne tek rijetkima u njezinome sportu.
U gradu na Temzi brzo je riješila pitanje pobjednika, a potom je propuštala visinu od dva metra i odlučila je odmah ići na 202. Dva puta je opet ušla „ispod“ letvice, ni treći pokušaj nije bio idealan, ali je Splićanka „iščupala“ tu visinu i letvica se nije srušila.
Nakon trijumfa u Londonu put je vodi u Monte Carlo gdje će skakati već u utorak. Najavljen je i dolazak Njemice Ariane Friedrich, ali još nije potvrdila svoj nastup i ostaje otvorena mogućnost da će i taj nastup otkazati.
Izvor: Slobodna Dalmacija/Pero Smolčić
|