ASK - Split

Atletski sportski klub - Split

RSS

GTranslate

English Croatian French German Italian Portuguese Russian Spanish

Atletski miting

2007.
2008.
2009.
2010
2011

Prijava

1. Kliknite na Registracija

2. Popunite sva tražena polja

3. Upišite valjanu e-mail adresu

4. Nakon registracije provjerite svoj e-mail

5. Slijedite upute u emailu

Nalazite se ovdje: Naslovnica Vijesti Blanka na starim visinama: Pobjeda u Londonu skokom preko 202 cm
Blanka na starim visinama: Pobjeda u Londonu skokom preko 202 cm PDF Ispis E-mail
Blanka - Vijesti
Autor Administrator   
Petak, 24 Srpanj 2009 22:49

Array Array Blanka Vlašić opet je na svojim visinama. Na Super Grand Prix mitingu u Londonu preskočila je 202 centimetra te je uvjerljivo pobijedila ispred drugoplasirane Španjolke Ruth Beitije koja je skočila čak deset centimetara manje od velike Splićanke.
- Bilo je dosta hladno, puhao je stalno vjetar u leđa koji me je hladio i nije to bilo baš tako lagano preskočenih 202 centimetra – rekla je odmah po završetku natjecanja Blanka Vlašić.

Još jednom je tijekom čudljivog ljeta zbog hladnoće morala skakati u dugim „gegama“. Skinula ih je tek kada je letvica podignuta na 202 centimetra.
- Jako sam zadovoljno ovim rezultatom, dobro sam se osjećala i znala sam da mogu ponovo ići preko dva metra – kazala je Blanka.

S obzirom da na protekla dva mitinga nije uspijevala preskočiti čarobnu granicu, ovaj skok u Londonu jako će joj dobro doći da povratak na njezine uobičajene visine koje su dostupne tek rijetkima u njezinome sportu.

U gradu na Temzi brzo je riješila pitanje pobjednika, a potom je propuštala visinu od dva metra i odlučila je odmah ići na 202. Dva puta je opet ušla „ispod“ letvice, ni treći pokušaj nije bio idealan, ali je Splićanka „iščupala“ tu visinu i letvica se nije srušila.

Nakon trijumfa u Londonu put je vodi u Monte Carlo gdje će skakati već u utorak. Najavljen je i dolazak Njemice Ariane Friedrich, ali još nije potvrdila svoj nastup i ostaje otvorena mogućnost da će i taj nastup otkazati.

Izvor: Slobodna Dalmacija/Pero Smolčić

Blic Vijesti

Natjecanja 2012. u organizaciji ASK-a

06.05.2012.       - DAL - III. kolo starije kategorije

12.05.2012.       - "SPLIT 2012" - međunarodni atletski miting

19.-20.05.2012.  - Kup Hrvatske, juniori-ke

02.06.2012.       - DAL - III. kolo limači-ce

01.09.2012.      - Kup Hrvatske - kvalifikacije, kadeti-kinje- regija