|
Blanka -
Vijesti
|
|
Autor Administrator
|
|
Petak, 10 Srpanj 2009 10:53 |
|
Array
„Nije teško zaključiti zašto mi je Rim jedno od dražih natjecanja... Mediteranska klima, čaroban grad, let od pola sata ( iako smo ove godine ostali kratkih rukava što se tiče direktnog leta ) i prelijepi stadion na kojem se davne 1987. dogodilo nešto veliko.
Iako sam ovdje pobjeđivala zadnje tri godine, ipak nisam 'letjela' više od 202. Ne krijem da su mi ambicije nešto više ove godine, ali samo na osnovu mog optimizma i dobrog osjećaja, neću ništa obećavati. Opuštena sam i veselim se novom izazovu u petak.“, riječi su Blanke nakon popodnevnog treninga u talijankoj metropoli.
Već u srijedu u podne odletjela je za Rim, dan ranije nego što je uobičajeno. Organizatori joj sada redovito postavljaju takve uvjete radi promocije mitinga.
Tri puta je pobjeđivala na ovom stadionu. Samo je Štefka Konstadinova na tronu bila jednom više. Dobra je ovo prilika da se izjednači sa aktualnom svjetskom rekorderkom, ali da pokuša postaviti novi rekord mitinga koji sa 203 cm iz 2004. godine drži Južnoafrikanka, velika, Hestrie Cloete.
Petak u 20.05 h vrijeme je početka ženskog visaškog natjecanje na trećem ovogodišnjem izdanju Zlatne lige. Blanki će, uz ostale, pokušati „vodu zamutiti“, Amerikanka Howard i domaća skakačica Antoneta di Martino, koja ove godine ima 2 m, a na nedavnim Mediteranskim igrama se okitila zlatom.
|