ASK - Split

Atletski sportski klub - Split

RSS

GTranslate

English Croatian French German Italian Portuguese Russian Spanish

Atletski miting

2007.
2008.
2009.
2010
2011

Prijava

1. Kliknite na Registracija

2. Popunite sva tražena polja

3. Upišite valjanu e-mail adresu

4. Nakon registracije provjerite svoj e-mail

5. Slijedite upute u emailu

Nalazite se ovdje: Naslovnica Vijesti Vratila se šampionka: Blanka preko 205: Malo sam se tražila, ali presretna sam!
Vratila se šampionka: Blanka preko 205: Malo sam se tražila, ali presretna sam! PDF Ispis E-mail
Blanka - Vijesti
Autor Administrator   
Petak, 08 Svibanj 2009 23:32

Array Array Blanka Vlašić na fantastičan je način otvorila ljetnu sezonu. Uvjerljivo je pobijedila na mitingu u katarskoj Dohi s preskočenih nevjerojatnih 205 centimetara! Time je za jedan centimetar popravila svoj dosadašnji rekord mitinga.

- Bilo je puno razlike od skoka do skoka u tehničkom smislu. Na 195 centimetara bila primjerice sam odlična, a na 192 sam jednom rušila letvicu. Jasno je da mi nedostaje skakanja na velikim visinama. Malo sam se tražila, ali ključne visine sam skočila otprve – rekla je nakon mitinga presretna Blanka Vlašić.

S ovako velikom visinom nikad do sada nije otvorila sezonu, ni dvoransku ni ovu na otvorenoj sceni.

- Najbolji je ovo početak ikad, a ne mogu se sjetiti ni da je neka druga skakačica u vis otvorila sezonu s tako velikom visinom – rekao nam je Blankin otac i trener Joško Vlašić.

Blanka je na katarskome stadionu imala i veliku podršku svojh navijača.

- U gledalištu je bilo puno Hrvata odjevenih u „kockastim“ dresovima. Jako su me dobro bodrili – rekla je Blanka koja je svaki skok proslavljala pobjednički. Jako je motivirana, a nakon ovakvog otvaranja sezone i izuzetno sretna. Primjetili smo veliko veselje već na 195 centimetara, a na deset više bila je oduševljena.

Ovakvom raspletu mogli smo se i nadati s obzirom da je dan ranije na Blankinoj internetskoj stranici najavljeno kako je spremna na velike stvari. A 205 centimetara na prvom mitingu sezone, dok pripreme praktički još traju, je i više od toga.

- Moram priznati da takav optimizam nisam gajio zbog toga što je ona ovolike visine preskakala na treningu. Tijekom priprema je zapravo skakala jednom tjedno, a visine su išle od 192 do 196 centimetara. Naš optimizam smo gradili na račun onoga drugoga što je radila, na čitavom nizu ostalih pokazatelja koji su bili odlični – pojasnio nam je Joško Vlašić.

U statističkoj rubrici upisali smo još i tri pokušaja na visini od 210 centimetara što bi bio novi svjetski rekord. Bugarka Štefka Kostadinova još je jednom „preživjela“. S ovakvim Blankinim otvaranjem sezone teško da će tijekom ljeta mirno spavati.

Izvor: Slobodna Dalmacija/Pero Smolčić

Blanka na Rai-ju

Splitska atketska diva velika je ljubimica medija gdje god se pojavi u svijetu.

I u Dohi je među najomiljenijim zvijezdama, a novinari s talijanske televizije RAI stižu u Split u utorak kako bi o njoj snimili reportažu.

Uz to, Blanka koja se kući vraća danas, bit će i u ulozi prezenterice jedne od nagrada na ovogodišnjem Porinu, a sljedeći miting odradit će u Splitu 16. svibnja na Parku mladeži.

Ažurirano Ponedjeljak, 11 Svibanj 2009 12:12

Blic Vijesti

Natjecanja 2012. u organizaciji ASK-a

06.05.2012.       - DAL - III. kolo starije kategorije

12.05.2012.       - "SPLIT 2012" - međunarodni atletski miting

19.-20.05.2012.  - Kup Hrvatske, juniori-ke

02.06.2012.       - DAL - III. kolo limači-ce

01.09.2012.      - Kup Hrvatske - kvalifikacije, kadeti-kinje- regija